Je moet niet onnodig veel lopen

“je moet niet onnodig veel lopen’

Dat is wat mijn nieuwe patient kreeg te horen van een andere fysiotherapeut.

‘je moet niet onnodig veel lopen’… laat de zin even tot je doordringen, lees ‘m nog een paar keer en daarna nog een keer of 10. Kom vervolgens tot dezelfde conclusie dat dit het grootste ‘kutargument’ is dat er bestaat.

En dat van een bewegingsspecialist.

Wat is je doel als Fysiotherapeut wanneer je deze 6 woorden richt aan je klant?

Mag ze alleen nog in bed liggen? Kan ze nog naar de wc of is dat ook al onnodig omdat we tegenwoordig ook stoma’s hebben?

Kan ze nog naar vrienden toe of is dat ook al onnodig in deze individualistische wereld. Ga maar lekker appen, facetimen en facebooken want lopen is zo 2016.

Tegenwoordig kunnen we alles vanaf onze luie stoel.

Aaaah heerlijk, ik kan weer even de benen strekken om de tv aanzetten, oh nee afstandbediening.
Even de analoge telefoon opnemen die verderop aan de muur hangt, oh fuck ik heb een mobiele telefoon, dan maar naar de supermarkt de boodschappen doen, oh nee Hellofresh. (goeie service trouwens).

De benenwagen is vervangen door een hooverboard of elektrisch skateboard. de trap door de lift of roltrap. Fietsen hoeft ook niet want, auto.

Alles waarvoor we vroeger nog uit onze stoel moesten komen hebben we een digitale, infrarode, WiFI of bluetooth oplossing voor bedacht!

Het lopen is in de 21ste eeuw tot een minimum ingeperkt.

Als we al lopen dan laten we een lopende band een halfuur onder ons doorschieten, staren we chagrijnig en ongeïnspireerd voor ons uit en zijn we nog precies op dezelfde plek als waar we een halfuur geleden begonnen.

En dan moet je van de expert ook nog eens niet onnodig veel gaan lopen!

Mijn tip:

Bespaar jezelf het onnodig lopen en loop niet eens naar deze “fysiotherapeut” toe.

(Visited 196 times, 1 visits today)